Стефан Пецевски освои бронзен медал во апсолутна категорија на БЏЏ „Минхен опен 2016“

 

Setfan Pecevski sam vo Minhen

Стефан Пецевски и во најтешката, а воедно и најатрактивната категорија – апсолутна освои бронзен медал на Меѓународниот БЏЏ турнир „Минхен опен 2016“ во Германија.

Pece Stefanovski bronzen medal apsolutna Minhen

Пецевски имаше две победи во апсолутна категорија. Ова е негов втор медал денеска, откако претпладне го освои сребрениот медал во категоријата на сини појаси.

Stefan i Ivica so dvata medala vo Minhen

„На крајот на денот сме здоволни од освоеното. И на ваков силен мегјународен турнир се гледа дека имаме голем потенцијал и квалитетна БЏЏ школа“, изјави тренерот на БЏЏ Рутс Македонија, Ивица Алексовски.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО