Сребро за Николиски, бронза за Радев на „Пале опен 2022-Јахорина трофеј“

165

Осенсеи се закити со две одличја – сребрен и борнзен медал на Меѓународниот џиу џицу турнир „Пале опен 2022 – Јахорина трофеј“ во Република Српска во Босна и Херцеговина.

Медалите ги освоија Јован Николиски сребрен медал и Димитри Радев бронзен, а Наум Грпов не успеа да стигне до медал.

Димитри Радев е прогласен за најпреспективен натпреварувач.