Сребро и бронза за Воденски на Германското првенство

Kristijan vodenski srebro bronza

Кристијан Воденски денеска имаш добар настап на Германското државно првенство во кик бокс во дисципините семи контакт и лајт контакт до 25 клиограми.

Во лајт контакт освои сребрен медал, имало 4 деца, а во семи контакт бронзен, каде што имало 7 натпреварувачи. Тежината на овој резултат е во тоа што, како што вели неговиот тренер и татко Ване Воденски, другите натпреварувачи биле и по две години постари од мултиталентираниот Кристијан Воденски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО