Сениорите на Медитеранското карате првенство не искористија неколку шанси за бронза

Сениорите во поединечна конкуренција останаа без медал на Медитеранското карате првенство во Радес, Тунис, откако неколку средби за бронза ги загубија.

Борба за бронзен медал имаа: Ангела Мојсовска, Мурсел Мисини, Петар Спасеновски, кумите тим јуниори, кумите тим јуниорки и кумите тим сениорки.

Денес Данка Стојкова освои златен медал во кати за јуниорки.

Вчера Македонија заврши со три медали – два сребрени и еден бронзен. Бесрат Мемети и Андреј Басаров се закитија сребрени медали, а Или Билјали освои бронзен медал.

Резултати – Медитеранско првенство:

Јуниори:

Данка Стојкова кати – златен медал

Кумите тим јуниори (Басаров, Белистојаноски, Билјали, Мемети, Шаќири)

Македонија – Тунис 0-0
Македонија – Египет 1-3
За бронза
Македонија – Алжир 1-3

Кумите тим јуниорки (Ѓурчиновска, Цикуш, Коџа)

Македонија – Тунис 0-2
За бронза
Македонија – Мароко 0-2

Сениори

-61 кг
Викторија Јовановска – Ел Бахдја Сиад Аја Нур (Алжир) 1-9

Симона Заборска – Луција Батаија (Хрватска) 2-0
Симона Заборска – Дахаб Али (Египет) 1-2
Репасаж
Симона Заборска – Леа Авазери (Франција 1-1

Јована Мицовска – Лаура Сиверт (Франција) 0-5

-68 кг
Ангела Мојсовска – Мајса Мимун (Тунис) 5-0
Ангела Мојсовска – Миа Грета Зорко (Храватска) 3-1
Ангела Мојсовска – Аизе Агиер (Франција) 5-9
За бронза
Ангела Мојсовска – Карима Мекауи (Алжир) 5-12

+68 кг
Бојана Манева – Фатма Ујгур (Турција) 1-9
Репасаж
Бојана Манева – Холуд Али (Египет) 7-7

-67 кг
Давид Петков – Азис Амудуни (Тунис) 0-6

-75 кг
Петар Заборски – Кристофорос Кацакулас (Грција) 2-5

Мурсел Мисини – Абдала Хесам Абделгават (Египет) 0-3
Репасаж
Мурсел Мисини –Еванеглос Сереметакис (Грција) 7-2
За бронза
Мурсел Мисини – Рамез Булагуи (Тунис) 2-3

-84 кг
Петар Спасеновски – Рајбак Абдеселем (Франција) 3-3
Репасаж
Петар Спасеновски – Емир Бруга Генџан (Турција) 4-2
За бронза
Петар Спасеновски – Фалех Мидун (Алжир) 1-6

+84 кг
Сетфан Стојановиќ – Гебрил Мохамед (Либија) 1-4

Кумите тим сениорки (Јовановска, Манева, Мојсовска, Заборска)

Македонија – Шпанија 1-2
За бронза
Македонија – Алжир 0-2

Кумите тим сениори (Мисини, Петков, Спасеновски, Стојановиќ, Заборски)

Македонија – Либија 2-3

Настапуваат 19 држави со 447 каратисти, односно 484 натпреварувачки влезови.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО