Само еден човек во светот може да го победи Фјури, а тоа е Усик

Поранешниот светски шампион Тони Белју изрази мислење дека украинскиот боксер Александар Усик може да го победи неговиот сонародник Тајсон Фјури. Според Белју, Усик е единствениот борец кој може да го направи тоа.

„Секогаш мислев дека Фјури е премногу силен, но колку помалку е времето до борбата, толку повеќе се приклонувам кон Усик. Мислам дека Усик е единствениот кој може да го победи.

Единствениот проблем е што со таква тежина и големина Тајсон секогаш ќе биде чекор зад Александар. Усик удира како никој друг во светот.

Тие се едноставно неверојатни. Ги разбирам оние кои го гледаат Фјури како фаворит, но ако некој го победи, тоа ќе биде Александар Усик. Овој човек е доволно брз за да го задржи темпото цела вечер. Тој е исто така прилично спортски и остар“, рече Белју на Јутјуб каналот на ЈОЕ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО