Рој Џонс: Да сум на местото на Усик не би прифатил 70-30 против Фјури (ВИДЕО)

Рој Џонс Јуниор признава дека Aлександaр Усик направил грешка со прифаќањето на понудата на Тајсон Фјури 70-30, но само од монетарна перспектива. Ова го откри легендата во интервју за ИФЛ ТВ.

„Да сум на местото на Усик би одбил, бидејќи тој сам постигна многу“, изјави поранешниот шампион.

Го зема предвид фактот дека и двајцата поседуваат шампионски појаси, што би требало да значи дека Украинецот во никој случај не е без опции доколку реши да преземе друг предизвик.

Сепак, тоа е под услов Украинецот добро да си ги пресметал опциите. Од една страна би можел да си гарантира 20 милиони долари само за учество во меч со Британцот. Во исто време, другите борци би можеле да му заработат 6 милиони долари. Тогаш ќе му требаат 4 целосни борби за да заработи таква сума. Од друга страна, ако тие 30% се еднакви на 10 милиони долари, тогаш Џонс смета дека е подобра идеја да се боксираат двајца други претенденти, кои, меѓу другото, претставуваат помал ризик за шампионот.

Сите овие размислувања сега губат особено значење, бидејќи претходно стана познато дека борбата нема да се одржи. Официјалната одлука се уште не е објавена, но се чини дека се само прашање на часови кога ќе се случи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО