Реџеп Рушити со три победи Рудина Али со две на Карате 1 Младинската лига во Венеција

На Карате 1 Младинската лига во Венеција настапија тројца наши каратисти, а Реџеп Рушити од Куштрими остави најдобар впечаток со три победи во исклучитлено силна конкуренција. Рудина Алиу, исто така од Куштрими, забележа две победи, а Филип Трпчев од Цветан Димов една.

Резултати
-53 кг кадети
Реџеп Рушити – Саша Боиснет (Франција) 1-0
Реџеп Рушити – Алвизе Тониоло (Италија) 0-0
Реџеп Рушити – Марио Вранковиќ (Хравтска) 3-0
Реџеп Рушити – Денис Пајнткивски (Украина) 0-3

-63 кг јуниори
Рудина Алиу – Џорџија Спиноза (Италија) 8-3
Рудина Алиу – Адина Бадеа (Романија) 5-1
Рудина Алиу – Сузана Макнали (Италија) 1-2

-61 кг
Филип Трпчев – Кирил Буерашев (Русија) 0-0
Филип Трпчев – Андреа Д Ана (Италија) 0-8

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО