Пуала Парета и Јелдос Саметов први се закитија со светските титули во Астана! (ФОТО)

action_astana_60

На Светското првенство во џудо во Астана, Казкастан, денес се добиени првите шампиони во категориите до 48 кг во женска и до 60 кг во машка конкуренција, тоа се Паула Парето од Аргентина и Јелдос Сметов од Казкастан.

Светското првенство е од квалификациски карактер за Олимписките игри во Рио 2016.

action_astana_48_01

-48 кг жени action_astana_48_02

1.PARETO, Paula (ARG)

2.АSAMI, Haruna (JPN)

3.JEONG, Bo Kyeong (KOR)

3.KONDO, Ami (JPN)

5.BRIGIDA, Nathalia (BRA)

5. CHERNIAK, Maryna (UKR)

7. CSERNOVICZKI, Eva (HUN)

7. UNGUREANU, Monica (ROU)

-60 кг мажи

1.SMETOV, Yeldos (KAZ)

2. IBRAYEV, Rustam (KAZ)

3. KIM, Won Jin (KOR)

3. SHISHIME, Toru (JPN)

5. GANBAT, Boldbaatar (MGL)

5. KITADAI, Felipe (BRA)

7. CHOI, In Hyuk (KOR)

7. UROZBOEV, Diyorbek (UZB)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО