Протекоа гласини дека „борбениот остров“ на УФЦ е во Абу Даби

Во последните месеци, Дана Вајт не престана да зборува за еден мистериозен остров што организацијата го изнајми за да биде домаќин на своите настани. Во моментов, УФЦ не може да организира битки со борци кои не се во САД, а овој остров ќе ги реши нивните проблеми. Вајт рече дека имаат авиони што ќе ги однесат борци и ќе ги соберат на островот, каде што ќе живеат и ќе се борат. УФЦ веќе почна со продажба на маички со „борбениот остров“, што покажува дека тие се сериозни во врска со тоа.

Вајт тврди дека гала вечерите на островот ќе започнат во јули, но сè уште нема ништо официјално. Претседателот на УФЦ ја држи во длабока тајна, но за медиумите изјави дека за неколку дена ќе ја открие локацијата и фотографиите од овој остров. Бразилскиот медиум „Combate“ го прејдоа и рекоа дека според нивните извори, овој остров се наоѓа во Абу Даби.

Минатата година организацијата одржа настан во Абу Даби на островот Јас. Постои можност УФЦ да се врати на островот Јас, кој и да  мистериозниот остров. Тоа се само претпоставки, но наскоро ќе има официјални информации од УФЦ.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО