Продолжуваат успесите на Европското карате шотокан првенство (ФОТО)

432

Продолжува успешниот настап на македонски каратисти и на вториот ден на Европското карате шотокан првенство во Скопје. Во претпладневниот дел освоени се повеќе медали, претежно во кати од кои пет се најсјајни.

Денеска напреварите се во повозрасни старосни категории (кадетски) и се очекува уште поголем успех и од вчера, бидејќи во борбата за медали, претежно бронзени се спротовставени наши натпреварувачи. Има и ката тимови кои се во финалето, прашање е само каков медал ќе освојат.

Во 17 часот е свеченото отворање.

Освојувачи на медали од Македонија се:

6-7 години кати

1.Деа Велески

2.Јана Андриевски

3.Софија Мисајловска

3.Ѓоргина Дачева/Елена Стаматовска?

6-7 години кати

2.Дамјан Стојановски

8-9 години кати

2.Анабела Марковска

2.Давид Димоски

3.Бојана Трпеска/Јана Јованоска?

8-9 години кати екипно

1.Македонија 2

10-11 години кати

2.Ахил Спасовски Јакуповски

2.Славица Андриевска

3.Емилија Пешевска?

10-11 години кати екипно

1.Македонија 1

8-9 години кумите – 25 кг

3.Теодора Димитриевска

12-13 кати поединечно

1.Смилевски Зоран

3. Андреј Кацев?

3.Мартин Пенџерсковски?

1.Миа Димитрова

2.Драгана Андриевска

3.Ирина Лазова?

3.Борјана Коцева/ Елена Петрушевска?

12-13 кати екипно мажи

1.Македонија 3

12-13 кати екипно жени

1.Македонија шотокан 1

2.Македонија тим

3.Македонија шотокан карате тим

3.Македонија тим

14-15 кати поединечно

1.Александар Стојанчевски

3.Давид Јорданов?

2.Леа Луковска

14-15 кати екипно

1.Македонија шотокан (жени)

2.Македонија 1-2

16-17 кати поединечно

3.Матео Причков

3.Медин Дема

16-17 кати екипно

Македонија шотокан тим (мажи)?

Македонија тим 1-2 (жени)?