Претседателот на Чеченија го предизвика УФЦ на двобој на живот и смрт

Чеченскиот претседател Рамазан Кадиров е голем фан на УФЦ и негови гости биле некои од топ борците на организацијата.

Но тие не може да се мерат со борците кои настапуваат за клубот на претседателот Ахмат MMA.

„Порано или подоцна ќе докажеме дека имаме најдобрите борци“, категоричен беше Кадиров за време на интервјуто за ХБО/HBO.

„Предлагам да направиме турнир УФЦ против Ахмат и ќе видиме каде се поцврстите борци. Мислам дека ќе биде голем спектакл. Натпреварувачите треба да се борат до крај. Да се ​​борат додека едниот не умре“, предлага Кадиров.

Смртта е подобра од второто место, според Кадиров, но сепак во случајов зборуваме за спорт, каде што има регулатива и борците треба да ги продолжат кариерите, дури и по поучните порази, е многу важно.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО