Познати противниците на џиу џицу репрезентативците на Европското првенство

Македонските натпреварувачи во џиу џицу што ќе настапат утре ги добија противниците на Европско првенство за У-16, У-18 и У-21 во Веркуин, Франција, од 9 до 12 март.

Боите на Македонија ги бранат: Данил Николиски, Јаким Колевски, Зоран Колевски (настапуваат во сабота), Катерина Ацевска и Ева Димитрова (во недела).

На ЕП настапуваат 819 натпреварувачи со 870 натпреварувачи велзови од 27 држави.

Европско првенство:
У-18
-55 кг
Данил Николиски – Јован Цветановиќ (Србија)
Зоран Колевски – Иван Вукчевиќ (Црна Гора)

-66 кг
Јаким Колевски – Бохдан Цимбал (Украина)

У-21
+ 70 кг
Ева Димитрова – Ана Вираг Дудаш (Унгарија)
Катерина Ацевска – Федерика Маза (Италија)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО