Поранешните шампиони на УФЦ, Бенсон Хендерсон и Ентони Петис, ќе бидат предвоници на Карате борба 43

Бенсон Хендерсон и Ентони Петтис се упатени кон карате борба.

Двајцата поранешни шампиони на УФЦ во лесна категорија ќе се сретнат по трет пат во боречките спортови на главниот настан на Карате комбат 43 на 15 декември на Експо во Светскиот трговски пазар во Лас Вегас. Тие ќе се натпреваруваат во дивизијата до 170 фунти.

Хендерсон и Петис претходно двапати се бореле според правилата на ММА.

Првиот пат кога се сретнаа беше во 2010 година на ВЕЦ 53, каде што Петис го победи Хендерсон во сеопфатна војна за да ја освои титулата на промоцијата во лесна категорија. Тоа беше и раѓањето на познатиот „Шоутајм кик “ на Петтис. Вториот пат беше три години подоцна во 2013 година на УФЦ 164. Истата вечер Петис го победи Хендерсон за да биде крунисан во шампион на УФЦ во лесна категорија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО