Плодна жетва на подмладокот на Бутел – 9 медали на „Софија куп 2019“

Таеквондо клубот Бутел со подмладокот на Меѓународниот турнир „Софија куп 2019“ имаше плодна жетва освојувајќи 9 медали – 3 златни, 2 сребрени и 4 бронзени.

Медалите ги освоија:

Фросина Рајкова, јуниори-злато

Ведрана Туневски, пионери-злато

Рина Гаши, пионери-злато

Андреј Василевски, пионери-сребро

Анџела Стамкова, пионери-сребро

Филип Блажевски, кадети-бронза

Никола Ќокоровски, пионери-бронза

Ема Мишевска, пионери-бронза

Никола Кекеновски, пионери-бронза.

Теодор Стојановски е без пласман, но прикажа одлична борба.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО