Планот е „Арена куп“ да се регистрира во календарот на ЕУБЦ

126

На 25 јуни за првпат се организира Меѓународниот боксерски „Арена куп“во организација на БК Чаир.

„Турнирот „Арена куп 2022“ се организира прв пат во организација на БК Чаир. На овој турнир ќе боксираат кадети и јуниори, односно ќе биде младински турнир.
Турнирот се планира да биде традиционален и меѓунареден под покривителство на Агенцијата за млад и спорт“, вели првиот човек на БК Чаир Фатон Салиху и додава:

„Планот е „Арена куп“ да се регистрира и во календарот на ЕУБЦ и да биде ИБА трунир за младинци“.