Петар Заборски и дари уште едно финале на Македонија на Европските универзитетски игри

71

Уште еден голем илинденски подарок – Петар Заборски е во финалет на Европските универзитетски игри за боречки спортови во Загреб и ќе се бори за златниот медал.

Во финалето ќе се сретне со Менсур Џозиќ од Босна и Херцеговина.

Да потсетиме дека Петар Заборски во 2017 година беше европски универзитетски првак.

Така, утре, сега за сега, имаме три финалиња – машкиот тим во борби, Сара Рдаичевска и Петар Заборски, а освоивме и две бронзи – женскиот кумите тим и Петар Спасеновски.

Резултати
75 кг
Петар Заборски – Аркадио Гарсија (Шпанија) 3-2
Петар Заборски – Марин Бркиќ (Босна и Херцеговина) 1-1
Петар Заборски – Марко Мартиновиќ (Србија) 1-1
Петар Заборски – Али Ешсиз (Турција) 2-0
Финале
Петар Заборски – Мнесур Џозиќ (Босна и Херцеговина)

Ipon.mk