Пет медали за Бучим на Балканските спортски игри во Турција (ФОТО)

195

Младите борачи на БК Бучим освоија пет медали (1 златен, 2 сребрени и 3 бронзени) на Балканските спортски игри во Јалова, Турција.

Стефан Димитров освои златен медал, Мартин Костадинов и Стефан Митев сребрени, а Георги Калајџиев и Георги Горгиев бронзи.

На турнирот учествуваа 13 екипи со 80 борачи.

Ipon.mk/В.Д.