Ако Головкин загуби ВБЦ и ИБО титулите ќе станат слободни

278

Сол Алварез уште еднаш потврди дека на мечот со Головкин нема намера да се бори за титулата на ВБЦ.

На тоа го придодаде и појасот на ИБО. 27-годишниот Мексиканец ќе предизвика Казахстанцот за неговиот ИБФ и ВБА титули, а на 16 септември ја брани и неформалната титула во средна категорија на магазинот Ринг и „линеал“ шампион.

„Горд сум што ќе се борам за важни титули. Ова ќе биде најдобариот боксерски настан на годината и знам дека сите фанови од Мексико ќе продолжат да доаѓаат и да уживаат додека ги бранам Линеал и титулата на магазинот Ринг и да ги освојувам насловите на ВБА и ИБФ“, рече Канело.

И покрај ставот на Канело, Головкин планира да ги брани сите титули и во рингот на T-Мобиле арена да влезе сосите четири појаси. Ова значи дека ако ги изгубите насловите на ВБЦ и ИБО тие ќе останат слободни.

„ГГГ со гордост ќе ги брани сите титули – ВБЦ, ВБА, ИБФ и ИБО, а планира во својата колекција да ја додаде и титулата на Ринг, кога ќе стапи во рингот со Канело“, рече промоторот на Головкин, Том Лефлер.