Освојувачи на медали на Државното поединечно првенство во бокс 2023

Вчера во Штип заврши Државното поединечно првенство во бокс каде што преку полуфинале и финале ги добивме прваците на Македонија за 2023 година.

Боксерската федерцаиојана Македонија официјално ги објави носителите на медалите.

Со тоа што во категоријата до 63 кг килограми во кадетска конкуренција Ахмед Ризов (Борец) и Димитар Ѓоревски (А. Огненовски) се бореа во полуфинале кое го доби боксерот на БК Алексо Огненовски 0-2. До крајот на годината ќе треба да боксира со Љуан Сулејмани од Шкупи за првак во оваа категорија.

А мечот до 67 кг меѓу јуниорите Адам ал Ниами (Униврезалци) и Лука Трифуновиќ (Илинден) остана без одлука. Се понатаму зависи од одлуката на супервизорот. Ако не прогласи победник, ќе имаат нова борба.

Државно поединечно првенство:

Деца
42 кг
1.Петар Трајчевски (А.Огненовски)
2.Џанер Мемедов (Пинк пантер тим) 0-2

44 кг
1.Арон Скендери (Синди)
2.Илија Ѓоргиев (Пелситерски јунак)

46 кг
1.Tуран Демиров(Фамилија Демирови)
2.Амар Аземага (Шкупи)
3.Арабел Рустемовски (Пелистерски јунак)

52 кг
1.Бленд Мамути (Шкендија но лимит)
2.Бирџан Еминов (Ф. Демирови)

57 кг
1.Сонер Ајрушов (Ф. Демирови
2.Омер Аземага (Шкупи)
3.Андреј Трпчевски (Аперкат)

60 кг
1.Мендерес Еминов (Ас)
2.Лука Гроздановски (А. Огненосвки)
3.Леонид Симонов (Баргала)

63 кг
1.Димитар Талимче (Ас)
2.Матеј Батковски (А. Огненовски)
3.Иле Маневски (Баргала)

66 кг
1.Јетон Исуфи (Шкупи)
2.Бојан Ѓоргиев (Баргала)
3.Омер Шаќити (Фајтер илери)

Кадети
52 кг
1.Мердиан Алими (Шкупи)
2.Александар Панов (Пинк пантер тим)

54 кг
1.Ебиталип Агушев(Ф. Демирови)
2.Омер Абдули (Чаир)

60 кг
1.Ангел Кочоски (Јордан Мијалков)
2.Синиша Талевски (Пелистерски јунак)

63 кг
Ахмед Ризов (Борец) – Димитар Ѓоревски (А. Огненовски) ½ полуфинале 0-2

70 кг
1.Стефан Донев (Пинк пантер)
2.Ридван Сујелани (Фајтер илери)

80 кг
1.Баки Аети (Шкупи)
2.Давид Здравевски (Нокаут)

+80 кг
1.Дрен Хани (Синди)
2.Аљтин Османи (Шкупи)
3.Давид Кузмановски (Нокаут)

3.Сабир Хаќифи (Фајтер илери)

Јуниори
48 кг
1.Бајарам Мамутовски (Куманово)
2.Мартин Јузмески (А. Огеновски)

60 кг
1.Петар Арсовски (Чаир)
2.Адријан Рустемовски (Пелистерски ј.)

67 кг
Адам ал Ниами (Униврезалци) – Лука Трифуновиќ (Илинден) без одлука

1.
2.
3.Наум Стојановски (Алексо Огненовски)

71 кг
1.Енис Алиу (А. Огненовски)
2.Влатко Василевски (Баргала)
3.Адни Бакиу (Чаир)

75 кг
1.Јордан Петковски (Аперкат)
2.Бојан Петровски (Јордан Мијалков)
3.Стефан Цингаровски (Универзалци)

80 кг
1.Лиси Коџаџику (Синди)
2.Никола Кисковски (Аперкат)
3.Матеј Чатлески (Ас)
3.Матеј Тиков (Пинк пантер тим)

+92 кг
1.Еди Насуфи (Синди)
2.Вилијам Димитриевски (Баргала)

Сениори
57 кг
1.Стефан Петрушевски (Аперкат)
2.Ахмет Јашаров (Борец)

67 кг
1.Дион Лена (Синди)
2.Рахими Аднан (Фајтер Илери) 2-0

75 кг
1.Алим Насуфи (Синди) 0-2
2.Васил Јованов (Фајт клуб 1402)

80 кг
1.Жарко Јакимовски (А. Огненовски)
2.Харитон Николовски (Универзалци) –

86 кг
1.Тихомир Петровски (Аперкат)
2.Прохор Зафировски (Фајт клуб 1402)

+92 кг
1.Ардијан Аземи (Шкупи)
2.Белмин Мулиќ (Фајт клуб 1402)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО