Резултати: Државно поединечно првенство во бокс – прв ден

Денес во Штип се одржаа полуфиналните борби од Државното поединечно првенство бокс во техничка организација на Боксерскиот клуб Пинк пантер тим.

На програмата денес немаше сениорски борби, па така љубителите на боксот ќе може утре да го гледаат сениорите.

Претседателот на Националната боксерска федерација, Фатон Салихи, во знак на признание кон Димитар Ташков, претседател на Боксерскиот клуб Пинк Партнер, му додели плакета за неговиот значаен придонес во боксот и за коректното партнерство со федерацијата.

„Ова Државно боксерско првенство се одвива во Штип во периодот од 25 до 26 ноември, при што сакаме да го изразиме задоволството што градоначалникот на Штип, Иван Јорданов, е присутен на настанот.

Им посакувам успех и фер-плеј на боксерите во сите нивни борби“, рече во своето обраќање претседателот Фатон Салиху.

Утре на програмата се финалните борби со почеток во 14 часот во салата на ООУ „Тошо Арсов“.

Државно поединечно првенство – полуфинале:

Деца
46 кг Арабел Рустемовски (Пелистерски јунак) – Туран Демиров(Фамилија Демирови) 0-2
57 кг Омер Аземага (Шкупи) – Андреј Трпчевски (Аперкат) 2-0 прекин Р1
60 кг Леонид Симонов (Бргала) – Мендерес Еминов (Ас) 0-2
63 кг Иле Маневски (Баргала) – Матеј Батковски (А. Огненовски) 0-2
66 кг Јетон Исуфи (Шкупи) – Омер Шаќири (Фајтер илери) 2-0

Кадети
63 кг Љуан Сулејмани (Шкупи) – Тарик Весели (Чаир) 2-0
63 кг Димитар Ѓоревски (А. Огненовски) – Влатко Димески (Ас) 2-0 прекин Р2
+80 кг Сабир Фаќири (Фајтер илери) – Алтин Османи (Шкупи) 0-2
+80 кг Давид Кузмановски (Нокаут) – Хани Дрен (Синди) 0-2

Јуниори
67 кг Лука Трифуновиќ (Илинден) – Наум Стојановски (А. Огненовски) 2-0
71 кг Адни Бакиу (Чаир) – Влатко Василевски (Баргала) 0-2
75 кг Стефан Цингаровски (Универзалци) – Јордан Петковски (Аперкат) 0-2 прекин Р2
80 кг Матеј Чатлески (Ас) – Лиси Коџаџику (Синди) 0-2
80 кг Тео Тиков (Пинк пантер тим) – Никола Кисковски (Аперкат)  0-2

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО