Државно поединечно бокс првенство: Познати правците на Македонија

Финалните борби на Државното поединечно бокс првенство, а во техничка организација на Боксерскиот клуб Пинк пантер тим од Штип, донесоа многу возбудувања и добри борби.

Борбата на денот е меѓу Петар Арсовски (Чаир) и Адријан Рустемовски (Пелистерски јунак) кои ја дигнаа публиката на нозе и демонстрираа бокс по мерак на гледачите. Победи поискусниот Арсовски, но е Петар и Адријан покажаа дека перспектива на македонскиот бокс.

Ривалството меѓу Бајрам Мамутовски и Мартин Јузмески продолжува, но и овојпат победи Мамутовски.

И борбата меѓу Енис Алиу (А. Огненовски) и Влатко Василевски (Баргала) ја крена пубилаката на нозе, која заврши со победа на охридскиот боксер.

Мечот меѓу Адам ал Ниами (Униврезалци) и Лука Трифуновиќ (Илинден) е без одлука, ќе се пребоксира во друга прилика, така одлучи супервизорот по судиската одлука.

Сениорите премногу не ризикуваа, па фаворитите ги добија борбите.

Пинк пантер тим уште еднаш покажа дека е добар организатор.

Државно поединечно првенство – финале:

Деца
42 кг Петар Трајчевски (А.Огненовски) – Џанер Мемедов (Пинк пантер тим) 0-2
44 кг Арон Скендери (Синди) – Илија Ѓоргиев (Пелситерски јунак) 2-0
46 кг Амар Аземага (Шкупи) – Туран Демиров(Фамилија Демирови) 0-2
52 кг Бленд Мамути (Шкендија но лимит) – Бирџан Еминов (Ф. Демирови) 2-0
57 кг Омер Аземага (Шкупи) – Сонер Ајрушов (Ф. Демирови) 0-2
60 кг Лука Гроздановски (А. Огненосвки) – Мендерес Еминов (Ас) 0-2
63 кг Димитар Талимче (Ас) – Матеј Батковски (А. Огненовски) 2-0
66 кг Јетон Исуфи (Шкупи) – Бојан Ѓоргиев (Баргала) 2-0

Кадети
52 кг Мердиан Алими (Шкупи) – Александар Панов (Пинк пантер тим) 2-0
54 кг Омер Абдули (Чаир) – Ебиталип Агушев(Ф. Демирови) 0-2
60 кг Ангел Кочоски (Ј. Мијалков) – Синиша Талевски (Пелистерски ј.) 2-0
63 кг Ахмед Ризов (Борец) – Димитар Ѓоревски (А. Огненовски) ½ полуфинале 0-2
70 кг Стефан Донев (Пинк пантер) – Ридван Сујелани (Фајтер илери) 2-0
80 кг Баки Аети (Шкупи) – Давид Здравевски (Нокаут) 2-0 со прекин
+80 кг Аљтин Османи (Шкупи) – Дрен Хани (Синди) 0-2

Јуниори
48 кг Бајарам Мамутовски (Куманово) – Мартин Јузмески (А. Огеновски) 2-0
60 кг Петар Арсовски (Чаир) – Адријан Рустемовски (Пелистерски ј.) 2-0
67 кг Адам ал Ниами (Униврезалци) – Лука Трифуновиќ (Илинден) без одлука
71 кг Енис Алиу (А. Огненовски) – Влатко Василевски (Баргала) 2-0
75 кг Бојан Петровски (Ј. Мијалков) – Јордан Петковски (Аперкат) 0-2
80 кг Лиси Коџаџику (Синди) – Никола Кисковски (Аперкат) 2-0
+92 кг Еди Насуфи (Синди) – Вилијам Димитриевски (Баргала) 2-0

Сениори
57 кг Стефан Петрушевски (Аперкат) – Ахмет Јашаров (Борец) 2-0
67 кг Дион Лена (Синди) – Рахими Аднан (Фајтер Илери) 2-0
75 кг Васил Јованов (Фајт клуб 1402) – Алим Насуфи (Синди) 0-2
80 кг Харитон Николовски (Универзалци) – Жарко Јакимоски (А. Огненовски) 0-2
86 кг Тихомир Петровски (Аперкат) – Прохор Зафировски (Фајт клуб 1402) 2-0
+92 кг Ардијан Аземи (Шкупи) – Белмин Мулиќ (Фајт клуб 1402) 2-0 КО Р2

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО