Дејан Чолески е нов претседател на Карате федерација на Македонија

Дејан Чолески е нов претседател на Карате федерација на Македонија.

Чолески беше избран на вонредното Собрание денес во Скопје, откако пред извесно време Петар Белистојаноски си поднесе оставка.

Чолески и избран со 54 гласа од 58 присутни со право на глас, 4 ливчиња беа неважечки, а предложен од 79 клуба, без против.

Повеќе клубови не присуствуваа на Собрaнието.

Инаку Чолески доаѓа од КК Чоле од Охрид.

Има промени и во Извршниот одбор, Зоран Ѓоргевски и Наташа Стефановска веќе не се дел од ИО. На нивно место влегуваат претставници на КК Кизаме и КК Консуто, Александар Филиповски и Игор Смилевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО