Одлични резултати на Осенсеи на „Скопје опен“-освоени 15 медали, хет-трик на Ева Димитрова

Осенсеи вчера на Меѓународниот џиу џицу турнир „Скопје опен“ освои 15 медали – 8 златни, 2 сребрени и 5 бронзени.

Медалите го освоија:

1.Христијан Јованов – +21 год +94 кг – бронзен
2.Александар Илиевски – +21год -94 кг – златен
3.Петар Каракашев – +21год -77 кг – бронзен
4.Ева Димитрова – У-18 +70 кг – златен , У-21 +70 кг – сребрен и У-18 не-ваза +70 кг – златен
5.Бисера Вучковска – У8 -28 кг – сребрен
6.Петра Јанковска – У8 -28 кг -бронзен
7.Ива Лефтерија – У8 -28 кг – бронзен
8.Наум Грпов – У12 -42 кг – златен
9.Јован Шишков – У8 -20 кг – златен
10.Станислав Грпов – У18 -60 кг -бронзен и У18 не ваза -60 кг – златен
11.Данил Николиски – У18 -55 кг – златен и У18 не ваза -55 кг – златен
12.Јован Николиски – У12 -24 кг – златен

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО