Волтерс со најдобар нокаут во 2014 за fightnews.com (ВИДЕО)

Walters_Darchinyan

Во една година, исполнет со сензационални нокаути, ВБА шампионот во перо-лесна категорија, Николас Волтерс, се одликува со два спектакуларни нокаути што ја комплетираа листата листа на fightnews.com на крајот од годината. Волтерс во октомври го стопираше Нонито Донире и беше доволно импресивен, но неговиот нокаут над Вик Дарчинијан, во мај минатата година во Макао, Кина, беше уште подивјачки. По намамувањето на Дарчинијан во петата рунда, со тешка артилерија јамајканскиот светски шампион „The Raging Bull“ удирајќи го во брадата го декласираше.

Пред извесно време американската телевизија ЕСПН нокаутот на Владимир Кличко против Кубрат Пулев (Бугарија) го прогласи за нокаут на годината, а во според овој избор се најде на 6-тото место.

http://youtu.be/44xauZGtKXE

http://youtu.be/ipBR-sjJrHk

http://youtu.be/hTAOmNPY0vo

Други „нокаути на годината“ (и сите беа страшни):

 Карл Фрох – Џорџ Гровс 2

Александар Поветкин – Карлос Такам

Енди Ли – Џон Џексон

Амир Мансур – Фредерик Каси

Владимир Кличко – Кубрат Пулев

Николас Волтерс – Нонито Донире

Реј Лорето – Нконсинтахи Јови

Марвин Сонсона – Акифума Шимода

Томоки Камеда – Пунглуанг Сор Сингју

Генадиј Головкин – Даниел Гејел

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО