Даниелс или Туху? Кој го има најдобриот кик бокс нокаут? (ВИДЕО)

Daniels raymong ko2

Во 2014 година имаше голем број на сјајни кик-бокс нокаути, но изборот од најдоброто, се сведе на два, кои би можеле да се вбројат во најдобрите историјата на овој спорт. Погледнете ги и донесете свој закјлучок кој е најдобар.

 Глори повеќекратно го опејуваше нокаутот на Рејмонд Даниелс, кој се случи на 16-от Глори настан во Денвер. Франсоа Амбанг беше жртва на ударот кој е тешко да се преведе на македонски, но кога изгледа вака и кога ќе се направи вака, сметаме дека неговото име не е значајно.

 Подеднакво ефктен и атрактивен беше и оној на австралискиот борец, Џонатан Туху, што се одржа во ноември на англиски јазик Њукасл. Тој е против себе имаше многу повисок противник, но тоа не го спречи да го погоди овој одлишен удар. Начинот на кој падна противникот, само повеќе го „украси“ овој прекрасен потег.

 Се разбира, оваа година даде голем број на прекрасни нокаути, но на порај овие тешко да се најдат во конкуренција за најдобар. А кој е подобар од овие два? Како да е важно тоа, најважно е дека и двата се случија и дека можеме повеќекратно да уживаме во нив, во таа неверојатна техника и изведба.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО