Најава од Рим за професионализација на ЏК Иппон

rim5

Џудистите на Иппон од Скопје не мируваат и во новата година, овој викенд учествуваа на меѓународниот тренинг камп за кадети и јуниори во Рим, Италија, кој е посетен од над 600 џудисти од Италија, Англија, Германија и Македонија. Од Иппон се двајца џудисти на кампот поради ограничените финансиски можности на клубот. Од Управниот одбор соопштуваат дека трошоците ги поднеле нивните родители.

rim 2

Сепак, учеството ќе се искористи да се научи нешто повеќе од врвните џудисти и селектори на Италија, Англија и Германија, за да се постигнат подобри резултати во оваа натпреварувачка година.

rim 1

Според информациите од клубот, наскоро Иппон треба да се професионализира, а тоа значи натпреварувачите што ќе покажат резултати ќе бидат ставени на посебна програма и во нив ќе се вложува. Од тие причини, празнувањето е сведено на минимум, што значи годинава ќе се работи со полнеа пареа, како на техничко-тактички план, така и на психо-физички.

ipon.mm/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО