Муатрде е европски шампион во кендо за јуниори

148

Kendo borba 2 den

Мутарде од Франција е европски шампион во кендо во јуниорска конкуренција.

Французинот беше подобар во финалето од Комајати од Унгарија на Европското првенство што се одржува во Скопје. Третото место и припадна на  Лукас од Унгарија и Гувадарама од Франција.

Во тек се натпреварите во екипна конкуренција.

Ipon.mk/В.Д.