Михал Матерла го победи Кендал Гроув со прекин во втората рунда

Првиот овогодишен настан на КСВ се одржа во Шчечин, каде што главна борба беше мечот меѓу Полјакот Михал Матерла и Американката Кендал Гроув.

Домашниот борец беше поуспешен и го совлада Кендал со прекин во втората рунда.

Во борбата за титулата, Томаш Романовски со поделена одлука го победи Радослав Пачуски.

По поразот од Франциско Кроата Барио, Лукаш Рајевски се врати со победа.

Полскиот борец го совлада Сахил Сираџ со прекин во првата рунда.

Успешен беше и Рафал Кијанчук, кој се опорави од нокаутот на Иван Ерслан, а со прекин во првата рунда го совлада и Марк Дусис.

Резултати од настанот КСВ 78:
Михал Матерла – Кендал Гроув – ТКО (удари), Р2 (4:27)
Томаш Романовски  Радослав Пачуски – поделена одлука на судиите
Роман Шимански – Раул Тутараули – завршница (лост), Р1 (1:05)
Валериу Мирчеа – Борис Манковски – КО (удари), Р1 (4:22)
Клебер Силва – Лукаш Судолски – КО (удари), Р2 (0:40)
Рафал Кијанчук и Марк Дусис – ТКО (удари), Р1 (2:03)
Лукаш Рајевски – Сахил Сираџ – ТКО (тупаници), Р1 (4:05)
Оскар Шчепаниак 0 Раимондас Крилавичиус – едногласна одлука
Борис Џиковски – Андре Ланген – едногласна одлука на судиите

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО