Лескароски со неодолива понуда да премине во професионалци!

sale Lesakaroski na zlaten gong

Стигна неодолива понуда до моментално еден од најдобрите боксери во нашата земја Сашо Лескароски, откако најави дека заминува од Охрид.

Имено, охридската боксерска легенда Саше Митрески и неговиот менаџер Лука Поповиќ, пренесува ohridnews.com, сакаат да го внесат Лескароски во професионалниот бокс.

– Пред околу еден месец Саше Митрески, заедно со неговиот менаџер, ми понудија да се префрлам во професионалниот бокс. Наредниов викенд ќе одиме во Белград, ќе разговараме и ќе одлучиме што е најдобро за мојата кариеара. Ако се одлучам да боксувам во профи категориите, никогаш повеќе нема да можам да се борам во олимпискиот бокс, во кој е дел и македонскиот шампионат. Да бидеме искрени вложувањето во македонскиот бокс е залудно потрошено време бидејќи квалитетот е на многу ниско ниво – рече Сашо Лескароски.

Ако се одлучи да пристапи на професионалниот бокс првата борба на охриѓанецот треба да биде во новата 2015 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО