Кумановскиот ката тим е светски шотокан првак (ФОТО)

Ања, Николина и Јована од ШКК Ронин доџо од Куманово, како дел од Штокан акдемијата на Македонија, го освоија златниот медал во кати екипно во сениорска конкуренција Светското шотокан првенство на Светската шотокан федерација во Истанбул.

На ова првенство во сите возрасни категори се освоени вкупно 16 медали – 5 златни, 5 сребрени и 6 бронзени.

Сите медали на Шотокан академијата на Македонија на Светското шотокан првенство:

Златни
Мила Смилеска 12/13 (Јошитака – Скопје)
Матео Причков кадети (Јошитака – Скопје)
Ката тим 12/13 год. (Елена, Миа, Леа – Јошитака – Скопје)
Ката тим сениорки (Николина, Ања, Јована – Ронин – Куманово)
Ката тим 10/11 год. (Марин, Борјан, Зоран – Јошитака – Скопје)

Сребрени
Зоран Смилески 10/11 (Јошитака – Скопје )
Ката тим 10-11 год. (Драгана, Мелани, Матеа – Полг – Гостивар)
Ката тим 8/9 год. (Ахил, Лауно, Филип – Ронин – Куманово)
Ката тим јуниори (Матео,Драган, Андреј -Јошитака и Полог)
Ката тим кадетки (Мила,Тамара, Јана, Мила – Јошитака)

Бронзени
Ката тим 10-11 год. (Павел ,Филип. Ј,Филип – Ронин – Куманово)
Марин Пенџеркоски 10/11 (Јошитака)
Миа Димитрова 10/11 (Јошитака)
Теодор Чириќ 7/8 (Ронин – Куманово)
Филип Јакомоски 10/11 (Ронин – Куманово).

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО