Кристијан Филипи и помага на македонската кендо репрезентација за Европското првенство

453

Filipi demonstrira

Сенсеи Филипи Кристијан викендов одржа семинар со македонскиот национален кендо тим како подготовка за настап на Европското кендо првенство на 2 април во Скопје.

filipi i kesko

Филипи е првиот европеец кој 2003 година освои медал на Светското кендо првенство во Глазгов во Шкотска  и е носител на мајсторскипојас 6 дан.

„Македонија е извонредна и многу ми се допаѓа. Сакам да и помогнам на репрезентацијата на Македонија за ЕП. Тогаш и јас ќе бидам тука“, изјави сенсеи Филипи, кој во Скопје доаѓа по покана на Македонската кендо федерација и сенсеи Златко Кескоски.0

Kendo site so Filipi vo Skopje

Ipon.mk/В.Д.