Конор Мек Грегор е обвинет за расизам во Русија

Конор Мек Грегор веќе е под истрага на руските обвинители под обвинение за расизам.

Членот на Јавната комора Султан Хазаев призна дека поднел тужба за кршење на законската регулатива на Руската Федерација.

– Тој упати расистички навреди и забелешки кон луѓето од Дагестан. Ова е манифестација на расизам што не можеме да го толерираме, рече Хазаев.

Потсетуваме дека Мекгрегор рече кога беше запрашан дали ќе го посети Дагестан дека ова е место каде што нема да оди, дури и ако треба итно да оди во тоалет.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО