Нејт Дијаз и Хорхе Масвидал ветуваат меч на векот (ВИДЕО)

59

Нејт Дијаз и Хорхе Масвидал одржаа официјална прес-конференција пред настанот УФЦ 244 во Медисон сквер арден, Њујорк.

https://twitter.com/konradszx1/status/1190166485924274176?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1190166485924274176&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D812384

Во недела наутро, двајцата ќе се борат за титулата „најлошо копиле“, мечот е главен на настапот.

Во своите говори, големите мајстори на ММА ветија дека ќе им пружат неповторлив спектакл на сите фанови. Меч што ќе се памети многу, многу долго време.

Победничкиот појас ќе го додели холивудската ѕвезда Двејн Џонсон-Рок.

„Луѓето се обидуваат да ја научат физичката, менталната и техничката борба од најсилните во ММА. Потребно е толку многу време да ги анализираат оние како мене. Најдобар сум долго време. Ќе докажам дека нема кој да ме запре во овој спорт“.

„Гледај, кој се бори со мене … исходот ќе биде ист. Јас сум јас – најлошото коиле

. Отсекогаш сум бил, време е да имам црно на бело. Секоја моја битка е најголема. Никогаш повеќе нема да се борам против губитниците. Никогаш“, Вети Дијаз.

„Местото е специјално, титулата е посебна. Еј и против мене. Ако се борев со некого на паркинг или во дворот, тоа ќе беше тој. Влегувам во кафезот да го повредувам секоја секунда од рундата. Ако преживее, му симнувам капа. Откако кафезот е затворен, знам само едно! Ќе бидам како куче во него, а кога тоа куче ќе се умори од глупости, почнува да каса лошо “, рече Хорхе Масвидал.