КК Форца најуспешна екипа на „Фуш Косова 2015“!

cela ekipa forca

Карате клубот Форца од Скопје е најуспешен на турнирот „Фуш Косова 2015“ во Приштина со вкупно освоени 18 медали (6 златни- 3 среберени- 9 бронзени).

На турнирот учествуваа 319 натпреварувачи  од шест држави, односно 42 клуба.Pobednici piedestal vo Pristina forca

Златни медали за Форца освоија: Дурата Мемети во кати -7 год., Арата Буши во кати –родени 2005 г., Јусра Адеми во борби до 38 кг-2004г., Сухејб Весели во кати – 2006 г., Зубејр Бајрами во кумите до 38 кг -2004 г. и Мевлуд Мемеди во кумите до 50 кг-2001 г.; среберени медали освоија Дурата Мемети-кумите, Феми Весели-кумите, Јетон Рамадани-кати; бронзени медали: Абдурахман Халими, Амел Весели, Арта Буши, Јасин Османи, Јелда Имери, Јусуф Демири, Мејрем Ибраими, Сајра Морина и Верона Ајдин и– сите во кумите.

Muarem imere z anajuspesen klubОстанатите наши клубови според бројот на освоени медали се пласираа на: 10.Ускана, 11. Куштрими, 12. Фати, 32. Тигар и 37. Ринија.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО