Кина е домаќин на Светското првенство во таеквондо на ИТФ годинава

Кина ќе биде домаќин на Светското првенство во таеквондо во неолимписката верзија (ИТФ). Во 2020 година, шампионатот не се одржа поради пандемијата на Ковид-19. Меѓународното седиште објави дека 22-то издание ќе се одржи во последните 10 дена од август (22-31.08).

Постапката за пријавување домаќини на Европското првенство што ќе се одржи во 2022 година е веќе отворена. Конкретните датуми ќе бидат во согласност со желбите на земјата што ќе ја доби организацијата на шампионатот на Стариот континент.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО