Карате центар Пејов освои 15 медали на „Штокан купот“ во Власотинце

На Меѓународниот карате турнир „Шотокан куп“ во Власотинце, Србија, каратистите на Карате центар Пејов се закитија со 15 медали – 5 златни, 6 сребрени и 4 бронзени.

Медалите ги освоија:

Ката тимот – златен
Мсимо Меле кати – златен
Џанмилеле Меле два златни – кати и борби
Никола Огненовски – злато во борби и сребро во кати
Ата Хусејин Кутај – сребро во кати
Ана Радвански – две бронзи во кати и во борби, како и награда за покажан најсилен борбен дух во кумите
Цвете Гиноска – сребро во кати
Ема Гиноска – бронза кати и злато во кумите
Марија Постолова – сребро во кати и сребро во кумите
Јасмин Мустафоски – сребро во кати и бронза во кумите.

На турнирот настапија натпреварувачи од Србија, Хрватска, Црна Гора, Македонија, Босна и Херцеговина, Романија .

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО