Иван Редкач: Усик ќе влезе во политиката и ќе стане крадец!

Украинскиот боксер Иван Рекач објави нов пост на социјалните мрежи.

Во оваа објава тој зборува за сонародникот, светскиот шампион на ВБА Супер, ИБФ и ВБО во тешка категорија Александар Усик. Според Редкач, Усик ќе оди во политика, а потоа ќе заборави на Бог и ќе стане крадец.

„Сега под водство на верниот патриот Усик подготвуваат нова џебна партија. Ќе бидат ослободени поранешни пилоти од политиката, финансирани од поранешен познат олигарх.

За доброто на Усик, луѓето повторно ќе бидат заведени. Усик ќе ги внесе своите луѓе во Министерството за спорт и Боксерската федерација за да го скратат буџетот.

Усик штом влезе во политика ќе ги ограбува буџетите, како и сите други. Александар веднаш ќе заборави на Бога! За оние луѓе кои цело време јавно зборуваат за вера – нема вера.

Кој е верник, тој молкум ги прави сите добри работи!“, напиша Редкач.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО