Историјата на Даниел Кормиер (ВИДЕО)

55

Даниел Кормиер е еден од најголемите борци што некогаш влегле во кафезот. Тој е поранешен двократен шампион во организацијата и во моментов ја има титулата во тешка категорија која ќе ја брани во август против Стипе Миочиќ на УФЦ 241.

ДК e со скор 21-1-1 во ММА и минатата година стана двоен шампион на УФЦ откако го нокаутира Миочиќ и ја освои титулата во тешка категорија, а пред тоа ја држеше онаа во полутешка категорија. Има многу што да се каже за Кормиер, кој нема пораз во тешка категорија и има победи над големи борци. Од УФЦ одлучија да му посветат видео кое е дел од сериите УФЦ 25 години на кратко:

https://www.youtube.com/watch?v=Psr5gnrB8Vs