Ипон со шест кадетски прваци пред Пролетер и Миоки!

Ipon kadeti 6 prvi mesta

На Државното првенство во џудо за кадети/ки, што вчера се одржа во Чегране-Гостивар, учествуваа 51 натпреварувач од: ЏК Кожувчанка – Кавадарци со 5 натпреварувачи, ЏК Сеишин– Прилеп – 8 , ЏК Пролетер – Прилеп – 11, ЏК Чегране – Гостивар – 5, ЏК Ипон – Скопје – 13, ЏК Миоки – Скопје – 7 и ЏК “Вардар” – Скопје со 2 натпреварувачи, 17 во женска и 34 во машка конкуренција.

Џудистите на Ипон освоија шест титули, на Пролетер пет, на Миоки три и една е за Кожуфчанка.

 

Жени 44 кг

Теодора Димеска- Пролетер

 48 кг

Абреша Реџепи – Ипон

 52 кг

Наталија Динова – Миоки

Ана-Марија Трајчевска – Пролетер

Сара Петреска – Пролетер

 57 кг

Амра Фејзула – Ипон

Берна Шерифофска – Миоки

Христина Дескова – Миоки

 63 кг

Александра Макеска – Пролетер

Наталија Ризова – Кожуфчанка

Христина Ковилоска – Сеишин

 70 кг

Магдалена Бојаџиска – Миоки

Ристенче Јанеска – Кожуфчанка

Аниса Сулејмани – Ипон

 + 70 кг

Анастасија Качаниклиќ – Миоки

Стефани Петреска – Сеишин

Александра Најдоска – Сеишин

 Мажи 50 кг

Дарко Велковски – Пролетер

Јорданчо Ѓоргиоски – Пролетер

Ветон Ајдинов – Ипон

Мето Лашкоски – Пролетер

 55 кг

Хамза Јашари – Ипон

Мартин Тодорчески – Сеишин

Леонардо Насески – Сеишин

Драган Биков – Кожуфчанка

 60 кг

Борче Ангелов – Пролетер

Симеон Гешкоски – Пролетер

Менде Кироски – Пролетер

Ангел Ангелов – Ипон

 66 кг

Марко Паноски – Пролетер

Диме Ивчески – Сеишин

Еди Шерифовски – Миоки

Марио Тошески – Сеишин

 73 кг

Никола Станоев – Кожуфчанка

Александар Николовски – Вардар

 81 кг

Артан Рушити – Ипон

Велмир Исеини – Чегране

 90 кг

Садик Касамовски – Ипон

Христијан Малзарков – Вардар

 +90 кг

Сеад Бајрами – Ипон

Араф Сејди – Ипон

Марио Цинцароски – Сеишин

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО