Дан кју со 12 шампиони на Државното првенство во џиу џица!

dziu drzavno vo stip

Вчера во Штип се одржа Државното првенство на Македонија во џиу џица, на кое настапија 45 натпреварувачи од четири клуба, а с енатпреваруваа во 15 категории во машка и женска конкуренција. Четвртото Државно превснтво по правила на Европската џиу џица Федерација и под судиско водство на Драган Трајковиќ – “Континентал А” од Србија, лиценациран европски судија, со модерна техника за следење на борбите, со комплетна медицинска екипа и протокол.

dziu dan kju stip

Најуспешни беа натпреварувачите на Дан кју со 12 први места, потоа следува Осенсеи со 6 и Д бест со едно. Во сениорска конкуренција медалите ги поделија, до 77 кг: dziu drzavno vo stip piedestal

  1. Александар Трајковски – (ДАН-КЈУ)
  2. Кристијан Коцев – (Д`БЕСТ)
  3. Горан Максимовски – (ОСЕНСЕИ);

-85 кг

  1. Филип Крстевски – (Д`БЕСТ)
  2. Владимир Доневски – (ОСЕНСЕИ)
  3. Никола Бошковски – (ДАН-КЈУ).

Претседателот на Македонската џиу џица федерацијата, Александар Ацевски, вели дека организација била на секое ниво, без ниту еден проблем, за што се погрижил идејниот творец на Првенството, Виктор Велинов.

-Беа прикажани квалитетни борби, што може да не радува во пресрет на претстојните настапи, – рече Ацевски.

РЕЗУЛТАТИ ПО КАТЕГОРИИ:

ДЕЦА 5-10 -25кг dziu drzavnio  stpi piedestal mazi
Роберт Блажев – (ДАН-КЈУ)
Зорен Колевски – (ДАН-КЈУ)
Лука Георгија Андонов – (ОСЕНСЕИ)

ДЕЦА 5-10 -30кг
Данил николиски – (ОСЕНСЕИ)
Јован Лонгуров – (ОСЕНСЕИ)
Станислав грпов – (ОСЕНСЕИ)

ДЕЦА 5-10 -36кг
Калин Кирковски – (ДАН-КЈУ)
Христијан Никовски – (ДАН-КЈУ)
Филип Денков – (ОСЕНСЕИ)

ДЕЦА 5-10 -36кг ревијална борба
Филип Денков – (ОСЕНСЕИ)
Дарко Станоевски – (ДАН-КЈУ)

ДЕЦА 5-10 -40кг
Дарко Станоевски – (ДАН-КЈУ) dziu deca stip
Јаким Колевски – (ДАН-КЈУ)

ДЕЦА ЖЕНИ 5-10 -42 кг
Ангела Трајковска – (ДАН-КЈУ)
Ева Димитрова – (ОСЕНСЕИ)
Мартина Митева – (ОСЕНСЕИ)

ДЕЦА 5-10 -50кг
Мартин Тошев – (ОСЕНСЕИ)
Христијан Павлов – (ОСЕНСЕИ)

ДЕЦА 11-14 -36кг
Христијан Никовски – (ДАН-КЈУ)
Христијан Павлов –
Мартин Тошев –

ДЕЦА 11-14 -50 кг
Андреј Димитров – (ДАН-КЈУ)
Мартин Симиќ – (ДАН-КЈУ)
Мартин Тошев – (ОСЕНСЕИ)

ДЕЦА 11-14 -54 кг
Андреј Димитров – (ДАН-КЈУ)
Филип Џочков – (ДАН-КЈУ)
Петар Бошнаков – (ДАН-КЈУ)

ДЕЦА 11-14 +54    dziu zeni borba stip
Александар Илиевски – (ОСЕНСЕИ)
Кристијан Костов – (ОСЕНСЕИ)
Ѓорѓи Тошев – (ОСЕНСЕИ)

КАДЕТКИ -54
Ивана Василева – (ОСЕНСЕИ)
Бојана Јованова – (ОСЕНСЕИ)
Нина Ташкова – (ОСЕНСЕИ)

КАДЕТИ -68 кг
Никола Бошковски – (ДАН-КЈУ)
Дарко Трипуновски – (ДАН-КЈУ)
Иван Трпковски – (ДАН-КЈУ)

КАДЕТИ -75
Александар Илиевски – (ОСЕНСЕИ)
Даниел Димитров – (ОСЕНСЕИ)
Дамјан Спасовски – (ДАН-КЈУ)

ЈУНИОРИ -63кг
Александар Трајковски – (ДАН-КЈУ)
Александар Илиевски – (ОСЕНСЕИ)

ЈУНИОРИ -77
Иван Трпковски – (ДАН-КЈУ)
Никола Бошковски – (ДАН-КЈУ)
Горан Максимовски – (ОСЕНСЕИ)

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО