Игор Димоски-Рукус е европски шампион во БЏЏ!

83

Igor Rukus na piedestal

Игор Димоски-Рукус стана европски шампион во бразилско џиу џицу во Лимбург, Германија, каде што се одржа Европското првенство на CBJJI организацијата.

Igor Rukus na piedestal bez pehar

Димоски беше најдобар во мастер категоријата црн/кафеав појас до 91 килограм во Но Ги.

Во неговата категорија немал многу борби,а во Но Ги имал две и ги добил на иста финта 50/50 гард од каде што направил ресерс амбар. Во кимоно исто така имал две борби, а првата ја добил на поени, додека втората ја победил со триангл, од каде што направил американа.

Ианку тој настапува за Рукус БЏЏ клан во Швајцарија, кадед што живее и работи, а инаку е од Охрид. Но во конкретната категорија настапи за Рукус БЏЏ клан под Бојан Мирковиќ од Хрватска.

ipon.mk/В.Д.