Хант: Сакам половина од хонорарот на Леснар, инаку не попуштам

Mark Hant brok lesnar borba

Веста за позитивниот допинг тест на Брок Леснар можеби нема да изненади многу луѓе.

Марк Хант кој загуби од Леснар на УФЦ 200, е многу разочаран од она што се случило.

Згора на тоа, Леснар освои 2 500.000 долари како екстра хонорар за учество, што е апсолутен рекорд. Освен тоа, тој има и дел од приходите од ППВ.

Откако стана јасно дека борачот дал позитивен допинг тест, Хант изјави дека сака 50% од надоместокот и, ако не го добие, инсистира веднаш да биде ослободен од организацијата. Од УФЦ се уште не се без оодговор.

„Измамниците добиваат шлаканица по раката и само толку. Оваа казна не може да ги натера да си ја преиспитаат постапката. А зошто од Комисијата во Невада земаат пари за тоа? Не беа тие оние кои мораа да се борат со Леснар и да загубат. Јас изгубив“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО