Гого Славески дебитираше со нокаут-победа во БКФЦ (ФОТО)

310

Гого Славески дебитираше со нокаут-победа во БКФЦ – бокс со голи раце, без ракавици, во Лудердејл. Славески синоќа со прекин во првата рунда го победи Рамал Аманов од Русија.

Слевески е првиот Македонец што се борел со голи раце.

„Се додека не се пружи добра шанса ќе бидам во БКФЦ , а и идејата и целта е да се земе светска титула и во овој спорт“, изјави вчера пред борбата Славески.

Еве ги комплетните резултати од Форт Лодердејл.

Тешка категорија: Френк Тејт – Џои Белтран со КО (РД 1, :23)

Лесна категорија: Џејмс Лили – Адам Пелерано од КО (РД 1, :40)

Лесна категорија: Том Шоаф дефиниција. Брус Лучмедијал од ТКО (РД 3, 1:59)

Перо категорија: Хауард Дејвис – Џош Рајт со КО (РД 3, 2:00)

Полутешка категорија: Даг Колтрејн – Едуардо Консепсион со едногласна одлука

Полутешка категорија: Равон Бакстер – Леонел Карера со поделена одлука

Лесна категорија: Брајан Дуран – Глендел Футрел со ТКО (РД 2 2:00)

Полутешка: Џастон Стилс – Џошуа Фамез со едногласна одлука

Крузер категорија: Џереми Смит – Дејвијан Грин соКО (РД 3, :40)

Средна категорија: Горјан Славески – Рамал Аманов од ТКО (РД 1, 1:20)

Бантам категорија: Вини Туриело – Роберт Фулер од КО (РД 1, 2:00)