Глори се враќа громогласно на крајот на годината

Најголемиот и најпрестижниот синџир К-1 во светот Глори најави враќање на сцената за боречки вештини. Две последователни големи гала вечери ќе се одржат на 2 и 3 октомври 2020 година – Глори 76 и 77, а во декември организацијата вети дека ќе спроведе „најголемата борбена картичка во историјата на кикбоксот“, во која ќе ги видиме Рико Верховен, Бадр Хари и Џамал Бен Садик.

На 2 октомври, настанот ќе биде турнир на четворица во средна категорија со учество на Јусри Белгаруи, Матеј Пеназ, Ертугрул Бајрак и Улрик Бокеме. Победникот ќе го предизвика за појасот шампионот Алекс Переира.

Следниот ден Глори 77 ќе понуди одбрана на титулата во лесна категорија од шампионот Седрик Дамбе против сè уште неопределен противник. Во акција ќе видиме повеќе борци од категоријата, како и оние во најтешките.

Организаторите најавија дека на двете галавечери ќе биде дозволено да присуствуваат по 200 гледачи во салата Хаангер 2, поранешна поморска база во близина на Амстердам.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО