Фунакоши Гичин најуспешен на „Маваши опен“

Викендов се одржа меѓународниот карате турнир „Маваши опен“ во Драчево, Скопје, во организација на КК Маваши. На натпреварот учество земаа околу 350 натпреварувачи од 34 клубови од Македонија, Бугарија и Србија. Покрај големиот број на натпреварувачи, имаше посетеност и на трибините.

Mavasi 1

Најуспешен клуб е Фунакоши Гичин од Скопје од 14 први места, 8 втори и 5 трети, потоа следуваат Урбан Инвест од Кавадарци (14-6-8) и Никон од Софија, Бугарија (9-7-2).

Официјални резултати Традиционален_меѓународен_карате_турнир_МАВАШИ _ОПЕН_2014_Извештај

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО