Десетте величенствени во џудото

Во најновата листа на најдобри џудисти во светот дури четеримина во Топ 10 се од Грузија. Бразил има двајца џудисти во првите 10, а Франција, Чешка и Монголија по еден. 

 1. Автандили Чрикишвили  -81 кг   Грузија              3510 поени   

  Автандили Чрикишвили
  Автандили Чрикишвили
 2. Лукас Крпалек                   -100 кг  Чешка                2838
 3. Болдбатар Ганбат              -60 кг  Монголија          2696
 4. Рафаел Силва                    +100 кг  Бразил               2540
 5. Варлам Липартелиани     -90 кг  Грузија               2490
 6. Наохиша Такато                -60 кг  Јапонија             2360
 7. Амиран Папинашвили   -60 кг  Грузија                2280
 8. Теди Ринер                      +100 кг  Франција            2200
 9. Адам Окруашвили         +100 кг Грузија                2021
 10. Чарлс Чибана                    -66 кг Бразил                  1978

 

 

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО