Френки Едгар: Ќе се борам со Конор Мек Грегор секаде и во секое време (ВИДЕО)

40

Поранешниот шампион во лесна категорија, Френки Едгар, е подготвен да се уште еднаш да се бори со поранешниот шампион Конор Мек Грегор.

Неодамна, во едно интервју, Ирецот изјави дека е подготвен да се бори против „Одговорот“ и тоа не му дава мир на Едгар. Во минатото, тие беа блиску до договор, но не си ги одмерија силите во октагонот.

Сега Едгар реши да се симне во петел категорија, откако во три наврати не успеа да ја освои титулата во перо категорија. Едгар е подготвен да го одложи дебито во новата категорија, но само за битката со Мек Грегор. Френки е подготвена да се бори против големата ѕвезда на УФЦ во секое време, на кое било место.

„Видов што рече Мек Грегор и ми даде надеж дека би можел да се борам. Но, јас се обидувам да се борам со овој човек долго време и тој го споменува моето име одамна. Јас сум борец и ќе одам да се борам. Сакам да направам деби во петел категорија, но ќе го одложам за борба со Мек Грегор.

Мислам дека е едно од најголемите имиња во спортот и има голем интерес за тоа. Тој ќе биде запаметен и сакам да имам меч со него во мојата статистика. Ќе се борам со него во секоја категорија. Подготвен сум да се борам и во полусредна категорија. Секако, ќе биде поголем од мене, без оглед на категоријата. Да, јас сум подготвен да се борам со него и во лесна категорија, каде што бев шампион.

Мек Грегор, ако го гледаш ова, ќе ти кажам дека треба да го направам тоа, а не само да зборувам. Подготвен сум за битка насекаде, во секое време. Јас сум 100 отсто подготвен за борба, ако тој ја сакат оваа година. Ќе се борам со него уште утре“.