Фемили гепард од Драчево нов клуб на БЏЏ и ММА сцената (ФОТО)

femili-gepard-i-avdil

Фемили гепард од Драчево е еден од поновите клубови за бразилско џиу џицу и MMA, чиј тренер e поранешниот ММА борец, Иван Никшиќ.

femili-gepard-i-avdil-borenje

За Иван се вели дека можеше многу повеќе на ММА сцената, само да имаше добри услови сигурно ќе беше еден од најдобрите борци и на Македонија би и донел успеси од престижните европски и светски промоции.

За да го подобри квалитетот на своите ученици по борење, но и на себе, неколку месеци тренираше со тренерот по борење Авдил Салиху, а пред некој ден и држеше тренинг со сите членови на клубот.

femili-gepard-borenje-vo-stoj

Никшиќ и Салиху искажуваат задволство од соработката. Тие истакнуваат дека во клубот има неколку деца кои со малку внимание ќе бидат добри борци. Салиху очекува многу и од Иван на ММА сцената.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО