Фарса: Тепачката во публиката поинтересна од борбата на Тајсон Фјури и Сефер Сефери (ВИДЕО)

Три години откако го детроинизираше Владимир Кличко, контроверзниот Тајсон Фјури се врати во рингот и синоќа на во Манчестер беше Сефер Сефери кој по потекло е од Гостивар.

Фјури беше фаворит, тоа и го оправда со првиот посериозен напад, за кој чекаше цели три рунди. Британецот во првите три рунди работата ја тераше на забава, а потоа со првиот посериозен напад го откажа Сефери кој ја предаде борбата, веднаш откако замина во аголот. Ова беше прва борба за Фјури по точно 924 дена, а покрај победата, борбата ќе се памети и по најбизарната сцена некогаш видена во боксот.

Во еден момент, Фјури и Сефери ја прекинаа борбата, а причина за тоа беше тепачка на трибините која беше поинтересна за фановите, па и за двајцата боксери кои се претворија во гледачи од рингот….

https://youtu.be/cT_d2PvjLRA

https://twitter.com/Nffc_no1_fan/status/1005575176694697984?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fderbi.mk%2Fnajbizarna-scena-vo-istorijata-na-boksot-fjuri-seferi-ja-prekinaa-borbata-za-da-gledaat-tepachka-na-tribinata-video%2F

.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО