Александар Емилијаненко против Виктор Пешта

188

Откако на почетокот на мај го нокаутира Габриел Гонзага, Александар Емелијаненко (27-7) во следната борба ќе се сретне со поранешен борец на УФЦ.

36-годишниот Русин на 9 јули во Екатеринбург на Рашм кеџфајтинг чемпионшип 3 се бори со Виктор Пешта (13-4).

27-годишната Чех помеѓу 2014 и почетокот на 2017 година се бореше пет пати во УФЦ. Го победи само Константин Ерохин и загуби од Руслан Магомедов, Дерик Луис, Марчин Тибур и Олексеј Олеиник.

Откако ја напушти американската промоција, влезе во три победи – против Михал Ките (17-10), Алексеј Кудин (23-11-1) и Александар Гладков (10-2).

На Емелијаненко ова ќе му биде петта борба по излегувањето од затвор и враќањето на борилиштето.

Претходни четири меча ги одби со нокаут.

.